Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 3 st Gul, grön och röd paprika
- 100 g Bacon
- Några blad bladspenat
- Smör
- 3 st Schalottenlökar, finhackade
- 1 msk Grönpeppar
- 2 tsk Vitpeppar
- 1 msk Rosépeppar
- 3 dl Vitt vin
- 1 l Kycklingbuljong
- 2 tsk Dragon
- 2 msk Kinesisk soja
- Arrowrot
Tillagning:
-
RULLADER: skär ett snitt i varje filé så att den blir dubbelt så stor men tunn.
-
Skär paprikorna i tunna stavar. Lägg stavarna i varje filé och krydda med salt och peppar.
-
Lägg i bacon och bladspenat. Rulla ihop filéerna.
-
Smöra folioark och lägg varje filérulle på. Vira folien hårt runt filéerna, så att du får 2 eller 4 korvar.
-
Grädda kycklingkorvarna i ugn, 175°C i 30 min. Låt korvarna vila i 10 min. innan du skivar dem.
-
SÅS: bryn de hackade lökarna lätt i smöret. rör ner de tre pepparsorterna. Häll i vinet och låt koka ett par minuter.
-
Häll i buljongen och låt koka livligt utan lock tills hälften återstår.
-
Strö i dragon och för ner sojan. Red av med lite arrowrot om såsen är tunn.
-
Servera de skivade kycklingrulladerna på en spegel av pepparsås och klyftpotatis till.