Recept

Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika

5
(2)
Har du dygnsgammalt bröd och mogna tomater hemma? Grattis, då har du den perfekta starten till en riktigt god brödsallad! Trickset är att med tvättade händer krama tomaterna lätt så att de släpper saften och denna sugs upp av det, rostade brödet. Låt inte salladen stå för länge när den väl blandats samman, utan servera när brödet fortfarande har en lätt krispig kärna i sig.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Marinerad Kycklingfilébricka
  • 500 g tomater, skurna i grova bitar
  • 1 tsk salt
  • 4 st tjocka skivor ljust surdegsbröd, 2-3 dagar gammalt. Är brödskivorna små kan du gärna använda fler skivor.
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 0.5 dl god olivolja
  • 0.5 msk färskpressad citronsaft
  • 0.5 dl grovhackad basilika, hårt packad
  • 2 st grillade, inlagda paprikor (köp färdiga på burk)
  • 1 dl rostad, hackad mandel
  • 25 g parmesan

Tillagning:

  1. Lägg tomaterna i en skål, krydda med salt.

  2. Blanda och massera tomaterna lätt med handen för att släppa ut de goda safterna. Låt stå i rumstemperatur i minst 20 min.

  3. Rosta under tiden brödet i ugn eller stekpanna tills brödet är ordentligt rostat och krispigt.

  4. Gnid in brödet med vitlöksklyftan. Låt svalna och bryt i mindre bitar.

  5. Skär paprikorna i mindre bitar och blanda ner, tillsammans med olivoljan och citronsaften, i tomaterna som ska ha släppt ifrån sig vätska i skålen.

  6. Vänd ner bröd och örter.

  7. Blanda noga och låt stå i ca 10 min så brödet får dra åt sig av vätskan från tomaterna samt oljan.

  8. Tillsätt därefter basilika, mandel och riven parmesan och blanda samman.

  9. Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med den grillade kycklingen genast.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Marinerad kycklingfilébricka

Läs mer

Liknande recept