Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad Kycklingfilébricka
- 500 g tomater, skurna i grova bitar
- 1 tsk salt
- 4 st tjocka skivor ljust surdegsbröd, 2-3 dagar gammalt. Är brödskivorna små kan du gärna använda fler skivor.
- 1 liten vitlöksklyfta
- 0.5 dl god olivolja
- 0.5 msk färskpressad citronsaft
- 0.5 dl grovhackad basilika, hårt packad
- 2 st grillade, inlagda paprikor (köp färdiga på burk)
- 1 dl rostad, hackad mandel
- 25 g parmesan
Tillagning:
-
Lägg tomaterna i en skål, krydda med salt.
-
Blanda och massera tomaterna lätt med handen för att släppa ut de goda safterna. Låt stå i rumstemperatur i minst 20 min.
-
Rosta under tiden brödet i ugn eller stekpanna tills brödet är ordentligt rostat och krispigt.
-
Gnid in brödet med vitlöksklyftan. Låt svalna och bryt i mindre bitar.
-
Skär paprikorna i mindre bitar och blanda ner, tillsammans med olivoljan och citronsaften, i tomaterna som ska ha släppt ifrån sig vätska i skålen.
-
Vänd ner bröd och örter.
-
Blanda noga och låt stå i ca 10 min så brödet får dra åt sig av vätskan från tomaterna samt oljan.
-
Tillsätt därefter basilika, mandel och riven parmesan och blanda samman.
-
Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med den grillade kycklingen genast.