Recept

Paneng red curry kyckling med jasminris & jordnötter

3.9
(47)
Med vår marinerade strimlade Paneng red curry får du en härlig thaimiddag snabbt och enkelt.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Strimlad kycklingbröstfilé Paneng red Curry
  • 2 st Paprikor, skurna i grova strimlor
  • 2 st Gul lök, skalade och strimlade
  • 3 st Vitlöksklyftor, krossade och strimlade
  • 1 st Knippe thaibasilika el. koriander, fint strimlad
  • 50 g Jordnötter, rostade och grovt krossade
  • Matolja
  • 400 g Kokosmjölk
  • Fisksås eller salt
  • 1 st Lime, saften

Tillagning:

  1. Värm upp en djup stekpanna - riktigt varm. Slå i 2 msk olja och lägg i grönsakerna, stek under omrörning tills de fått lite färg och löken är transparent. Lägg dem åt sidan på ett fat.

  2. Lägg kycklingen i den heta pannan. Stek kycklingen hastigt under omrörning tills den har fått fin färg (stek i 2 omgångar om det känns för mycket i pannan!).

  3. Lägg tillbaka grönsakerna i pannan och tillsätt kokosmjölken. Låt det puttra ett par minuter och smaka av med fisksås el. salt och pressa limen över.

  4. Servera med jasminris och tunna gurkskivor. Strö nötter och basilika över.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.9 / 5. Antal röster: 47

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Strimlad Kycklingbröstfilé Paneng Red Curry

Läs mer

Liknande recept