Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Smör
- Salt och peppar
- 2 msk Smör
- 2 msk Vetemjöl
- 3 dl Mjölk
- 2 dl Västerbottenost, riven
- 1 st Äggula
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Bryn filéerna i smör i stekpanna. Salta och peppra.
-
Sås: smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Späd med mjölk och låt koka i 3-5 min.
-
Tillsätt riven ost och smaka av med salt och peppar.
-
Rör ner äggula - nu får såsen inte koka
-
Lägg filéerna i en ugnsfast form och häll såsen över. Gratinera i ugn, 225°C 5-10 min.
-
Servera rösti och sallad till.
Liknande recept
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Senapskyckling
Senapskyckling
Läs mer om Mozzarellakyckling
Mozzarellakyckling
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Kycklingfilé med örter
Läs mer om Kycklingfilé i Sambalcrème
Kycklingfilé i Sambalcrème
Läs mer om Kycklingfilé i Cider och Senap
Kycklingfilé i Cider och Senap
Läs mer om Grillad kycklingfilé med rostad potatis, tomat, bacon, vitlök & bönor
Grillad kycklingfilé med rostad potatis, tomat, bacon, vitlök & bönor
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Clubsandwich med tonfisk & currymajonnäs
Clubsandwich med tonfisk & currymajonnäs
Läs mer om Chick´n Chips