Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Smör
- Salt och peppar
- 2 msk Smör
- 2 msk Vetemjöl
- 3 dl Mjölk
- 2 dl Västerbottenost, riven
- 1 st Äggula
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Bryn filéerna i smör i stekpanna. Salta och peppra.
-
Sås: smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Späd med mjölk och låt koka i 3-5 min.
-
Tillsätt riven ost och smaka av med salt och peppar.
-
Rör ner äggula - nu får såsen inte koka
-
Lägg filéerna i en ugnsfast form och häll såsen över. Gratinera i ugn, 225°C 5-10 min.
-
Servera rösti och sallad till.
Liknande recept
Läs mer om Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Läs mer om Kycklingwok med ingefära.
Kycklingwok med ingefära.
Läs mer om Senapskyckling
Senapskyckling
Läs mer om Röd kycklingsoppa
Röd kycklingsoppa
Läs mer om Majas Kycklingpaj
Majas Kycklingpaj
Läs mer om Lingonkyckling
Lingonkyckling
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Kycklinggryta med sting
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola
Fylld kycklingfile med gorgonzola
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Chick´n Chips