Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 2.5 msk Färsk timjan
- 150 g Färska kantareller
- 3 st Schalottenlökar, finhackade
- 3 dl Grädde
- 1 msk Smör
- 800 g Småpotatis, halverade
- Matolja till stekning
- 0.5 st Buljongtärning
- 1 dl Vatten
- 5 st Torkade aprikoser, skurna i små tärningar
- 1 msk Dill, grovt hackad
- 2 st Rödlökar, (halverade och skilda i sina lager)
- 3 dl 1,2,3-lag (0,5 dl ättika, 1 dl socker, 1,5 dl vatten)
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Koka upp 1,2,3-lagen och lägg i rödlöken. Lägg på ett lock, dra från värmen och låt stå.
-
Bryn hastigt potatisen i olja. Salta & peppra, lägg i en långpanna. Ställ in i 175°C ugn i ca 20 min.
-
Salta och peppra kycklingbröstfiléerna och bryn tills de fått fin färg. Rulla dem i de hackade örterna och lägg i dem med potatisen när det återstår 8-10 min.
-
Bryn hälften av schalottenlöken i smör i 1 min. under omrörning. Tillsätt svampen, bryn ytterligare någon minut. Slå i vatten och buljongtärningen, koka upp. Tillsätt grädden, sänk värmen och låt sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.
-
Vänd potatisen i en skål tillsammans med schalottenlöken, aprikoserna och dillen. Smaka av med salt och peppar.
-
Dela kycklingbrösten, lägg upp på tallrikar med potatis, sås och den syltade rödlöken!