Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 3 mskq Sesamolja
- Olivolja
- Salt och peppar
- 1 bit Purjolök, ca 10 cm
- 250 g Mozzarella
- 2 st Tomater
- 12 st Oliver
- Olivolja
- Färsk basilika
Tillagning:
-
Skär köttet i tunna skivor. Pensla skivorna med sesamolja. Låt vila kallt i 30 min.
-
Skär purjo, ost och tomater i tunna skivor.
-
Stek köttet och löken snabbt i olja. Salta och peppra.
-
Varva kött, lök, ost, tomater och oliver i en ugnsfast form. Droppa lite olivolja över. Gratinera i ugn, 225°C ca 10 min.
-
Vid servering strös färska basilikablad över. Nybakat bröd och ett glas rött vin smakar gott till.
Liknande recept
Läs mer om Sambalfilé
Sambalfilé
Läs mer om Majas Kycklingpaj
Majas Kycklingpaj
Läs mer om Lingonkyckling
Lingonkyckling
Läs mer om Kycklingfilé med Avokadosås
Kycklingfilé med Avokadosås
Läs mer om Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater
Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater
Läs mer om Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter
Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Läs mer om Citronstekt kyckling med pasta
Citronstekt kyckling med pasta
Läs mer om Citrongrillat kycklingspett med rösti
Citrongrillat kycklingspett med rösti
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök