Recept

Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser

5
(1)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Majskycklingfilé
  • 2 msk Kinesisk soja
  • 2 msk Flytande honung
  • 2 msk Sesamolja
  • 2 msk Färskpressad citronsaft
  • 1 msk Sesamfrön
  • 2 msk Matolja
  • 0.5 ask Ruccolasallad
  • 0.5 st Spetskålshuvud, strimlat
  • 1 st Vitlöksklyfta, fint hackad
  • 1 msk Flytande honung
  • 1 dl Turkisk yoghurt (eller annan matlagningsyoghurt)
  • 0.5 st Lime, pressad
  • 2 dl Quinoafrön
  • 1 st Schalottenlök, hackad
  • 1 msk Smör
  • 2 st Kvistar dill, plockade och hackade
  • 10 st Aprikoser, hackade
  • Matolja till stekning
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Gör marinaden, blanda soja, honung, citronsaft, sesamolja, sesamfrön och olja. Häll marinaden i en plastpåse och lägg i kycklingen. Låt marinaden i minst 2 timmar och vänd påsen då och då.

  2. Stek kycklingen försiktigt i en stekpanna, tänk på att marinerat kött lätt bränner. Baka färdigt brösten i ugnen på 125 grader cirka 15 minuter. Låt vila i ca 5 minuter innan servering.

  3. Koka quinoagrynen enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet när grynen är färdiga, blanda i dillen, smöret, schalottenlöken och aprikoserna, smaka av med salt och peppar.

  4. Blanda honung, yoghurt och lime, tillsätt spetskålen och rör om. Avsluta med att försiktigt vända i rucolan och smaka av med salt och peppar.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­bröstfilé 4-pack

Läs mer

Liknande recept