1dlTurkisk yoghurt (eller annan matlagningsyoghurt)
0.5stLime, pressad
2dlQuinoafrön
1stSchalottenlök, hackad
1mskSmör
2stKvistar dill, plockade och hackade
10stAprikoser, hackade
Matolja till stekning
Salt och peppar
Tillagning:
1
Gör marinaden, blanda soja, honung, citronsaft, sesamolja, sesamfrön och olja. Häll marinaden i en plastpåse och lägg i kycklingen. Låt marinaden i minst 2 timmar och vänd påsen då och då.
2
Stek kycklingen försiktigt i en stekpanna, tänk på att marinerat kött lätt bränner. Baka färdigt brösten i ugnen på 125 grader cirka 15 minuter. Låt vila i ca 5 minuter innan servering.
3
Koka quinoagrynen enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet när grynen är färdiga, blanda i dillen, smöret, schalottenlöken och aprikoserna, smaka av med salt och peppar.
4
Blanda honung, yoghurt och lime, tillsätt spetskålen och rör om. Avsluta med att försiktigt vända i rucolan och smaka av med salt och peppar.
Gillade du det här receptet?
Klicka på en stjärna för att betygsätta
Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 1
Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!