Recept

Marinerade kycklingklubbor med ugnsrostade grönsaker

0
(0)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingklubbor
  • 200 g Potatis (gärna färskpotatis)
  • 4 st Buntlökar
  • 2 st Röd paprika
  • 2 st Morötter
  • 2 st Kvistar bladpersilja, plockade
  • 1 dl Svarta oliver
  • 2 msk Kapris
  • Olivolja
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1 msk Kinesisk soja
  • 1 tsk Citronsaft
  • 1 tsk Farinsocker
  • 50 g Smör, smält

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Blanda marinaden, tomatpuré, soja, smält smör, farinsocker samt citronsaft. Pensla kycklingklubborna med marinaden och salta och peppra. Lägg kycklingklubborna på ett galler och låt stå i 10 min.

  2. Dela potatis, morot och paprika i mindre bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Slå på lite olivolja och salta och peppra.

  3. Ställ in kycklingen överst i ugnen och placera grönsakerna under så att marinaden droppar ner på grönsakerna och tar smak.

  4. Dela buntlökarna på mitten och lägg in de tillsammans med resten av grönsakerna efter 20 min. Låt kycklingen bli klar genom att innertemperaturen är 82°C samt att köttsaften är helt klar.

  5. Ta ut kycklingen och grönsakerna. Vänd ner persilja, kapris och oliver i grönsakerna. Fördela grönsakerna på fyra tallrikar, ringla marinaden runt och servera med kycklingklubborna.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept