Marinerade kycklingklubbor med ugnsrostade grönsaker
Ingredienser
- 4 st Kycklingklubbor
- 200 g Potatis (gärna färskpotatis)
- 4 st Buntlökar
- 2 st Röd paprika
- 2 st Morötter
- 2 st Kvistar bladpersilja, plockade
- 1 dl Svarta oliver
- 2 msk Kapris
- Olivolja
- 1 msk Tomatpuré
- 1 msk Kinesisk soja
- 1 tsk Citronsaft
- 1 tsk Farinsocker
- 50 g Smör, smält
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 175°C. Blanda marinaden, tomatpuré, soja, smält smör, farinsocker samt citronsaft. Pensla kycklingklubborna med marinaden och salta och peppra. Lägg kycklingklubborna på ett galler och låt stå i 10 min.
-
Dela potatis, morot och paprika i mindre bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Slå på lite olivolja och salta och peppra.
-
Ställ in kycklingen överst i ugnen och placera grönsakerna under så att marinaden droppar ner på grönsakerna och tar smak.
-
Dela buntlökarna på mitten och lägg in de tillsammans med resten av grönsakerna efter 20 min. Låt kycklingen bli klar genom att innertemperaturen är 82°C samt att köttsaften är helt klar.
-
Ta ut kycklingen och grönsakerna. Vänd ner persilja, kapris och oliver i grönsakerna. Fördela grönsakerna på fyra tallrikar, ringla marinaden runt och servera med kycklingklubborna.