Recept

Mannerströms Thaikyckling med chili & lime

3.9
(15)
En riktigt god thailändsk kyckling. Välj själv hur stark du vill göra den. Servera med nudlar eller ris.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Mannerströms tvådelade kycklingfilé med fond
  • 1 st Lime
  • 0.3 st Purjolök, fint strimlad
  • 2 st Vitlöksklyftor, fint hackade
  • 1 st Röd paprika, fint hackad
  • 1 st Chili, fint hackad
  • 400 g Kokosmjölk
  • 0.5 msk Thai red curry pulver eller mer
  • Färsk koriander och citronmeliss
  • 1 st Nypa chiliflakes
  • Salt och peppar
  • Smör
  • Guldfågelns kycklingfond, finns i kycklingförpackningen

Tillagning:

  1. Bryn kycklingen i smör, salta och peppra.

  2. Ta upp dem och fräs purjolök, vitlök, paprika och chili. Krydda med curry och chili flakes. Riv ner limeskal och tillsätt saft från en lime.

  3. Tillsätt Guldfågelns kycklingfond och kokosmjölk. Skär kycklingen diagonalt i ca 2 cm tjocka strimlor och lägg tillbaka i pannan, låt puttra i ca 10 min. Strö över koriander och citronmeliss. Servera med nudlar eller ris.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.9 / 5. Antal röster: 15

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Mannerströms Tvådelade Filé

Läs mer

Liknande recept