Recept
Mannerströms Sjömanskyckling
Klassisk sjömanskyckling med vår tunnskivade kycklingfilé.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 70min
Ingredienser
- 12 st Tunnskivade kycklingfiléer
- 4 st Skivor rökt fläsk
- 8 st Potatisar i skivor
- 1 st Gul lök, skivad
- 10 st Champinjoner, hyvlade
- 6 st Lagerblad
- 15 cl Ljust öl
- 0.5 msk Kryddpeppar, krossade
- 6 dl Kycklingbuljong
- 1 dl Purjolök, skivad
- Salt och vitpeppar
- Smör till stekning
- Garnera med hackad gräslök
Tillagning:
-
Stek lök, potatis, kyckling och fläsk var för sig, salta och peppra skivorna.
-
Värm öl, buljong, lagerblad och kryddpeppar i en kastrull.
-
Varva sedan alla ingredienserna i en gryta och avsluta med att hälla på öl och kycklingbuljong.
-
Lägg ett lock på grytan och ställ den i ugnen på 130°C i ca 1 timme. Garnera med gräslök och servera med en kall öl.
Liknande recept
Läs mer om Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Läs mer om Ratatouille kyckling
Ratatouille kyckling
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Kycklingfilé med curry och äpple
Kycklingfilé med curry och äpple
Läs mer om Kyckling på potatisbädd
Kyckling på potatisbädd
Läs mer om Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Läs mer om Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli
Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli
Läs mer om Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Läs mer om Hel Majskyckling med bl.a. brynt smör & rostade palsternackor, hasselnötter, Shiitake och druvor
Hel Majskyckling med bl.a. brynt smör & rostade palsternackor, hasselnötter, Shiitake och druvor
Läs mer om Hawaiifilé