Recept

Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky

3
(3)
En god risotto serverad med fyllda tunnskivade kycklingfiléer. Servera gärna lite grillad sparris till samt ugnsbakade kvisttomater.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 16 st Skivor tunnskivad kycklingfilé
  • 8 st Lufttorkad skinka
  • 1 dl Salvia, grovhackad
  • 4 msk Späck, finhackad
  • 1 dl Nicoiseoliver, finhackade eller andra oliver
  • Olivolja att smaka av med och att steka i
  • 3 dl Kycklingbuljong, färdigblandad från flaska
  • 1 msk Kinesisk soja
  • 0.5 msk Maizenamjöl
  • 1 msk Timjan, hackad
  • 1 msk Rosmarin, hackad
  • Salt och peppar
  • Citron
  • 4 dl Risottoris
  • 2 dl Vitt vin
  • 4 dl Kycklingbuljong
  • 1 dl Parmesanost, riven
  • 2 msk Citronsaft
  • 2 msk Rumstempererat smör
  • 0.5 dl Schalottenlök, finhackad
  • OIivolja

Tillagning:

  1. Bred ut salvia och späck på 8 kycklingskivor, salta, peppra och lägg sedan resterande skivor ovanpå. Linda in kycklingen noggrant i lufttorkad skinka. Stek dem sedan i teflonpanna med lite olivolja.

  2. Olivsky: Koka upp kycklingfonden och red av den med maizena. Tillsätt soya, oliver och örter. Smaka av med citronjuice, peppar och olivolja.

  3. Risotto: Fräs schalottenlök i olivolja och när den mjuknat en aning tillsätts riset. Fräs detta tills det ser glasaktigt ut ca 2 minuter.

  4. Tillsätt vinet och koka på svag värme tills det blir torrt, tillsätt då hälften av kycklingfonden och fortsätt på svag värme.

  5. Rör risotton medan den småputtrar och tillsätt nu resterande ingredienser lite i taget. Risotton är klar när den fått en krämig konsistens och riset fortfarande har lite tuggmotstånd.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tunnskivad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept