Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Ingredienser
- 16 st Skivor tunnskivad kycklingfilé
- 8 st Lufttorkad skinka
- 1 dl Salvia, grovhackad
- 4 msk Späck, finhackad
- 1 dl Nicoiseoliver, finhackade eller andra oliver
- Olivolja att smaka av med och att steka i
- 3 dl Kycklingbuljong, färdigblandad från flaska
- 1 msk Kinesisk soja
- 0.5 msk Maizenamjöl
- 1 msk Timjan, hackad
- 1 msk Rosmarin, hackad
- Salt och peppar
- Citron
- 4 dl Risottoris
- 2 dl Vitt vin
- 4 dl Kycklingbuljong
- 1 dl Parmesanost, riven
- 2 msk Citronsaft
- 2 msk Rumstempererat smör
- 0.5 dl Schalottenlök, finhackad
- OIivolja
Tillagning:
-
Bred ut salvia och späck på 8 kycklingskivor, salta, peppra och lägg sedan resterande skivor ovanpå. Linda in kycklingen noggrant i lufttorkad skinka. Stek dem sedan i teflonpanna med lite olivolja.
-
Olivsky: Koka upp kycklingfonden och red av den med maizena. Tillsätt soya, oliver och örter. Smaka av med citronjuice, peppar och olivolja.
-
Risotto: Fräs schalottenlök i olivolja och när den mjuknat en aning tillsätts riset. Fräs detta tills det ser glasaktigt ut ca 2 minuter.
-
Tillsätt vinet och koka på svag värme tills det blir torrt, tillsätt då hälften av kycklingfonden och fortsätt på svag värme.
-
Rör risotton medan den småputtrar och tillsätt nu resterande ingredienser lite i taget. Risotton är klar när den fått en krämig konsistens och riset fortfarande har lite tuggmotstånd.