Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Ingredienser
- 16 st Skivor tunnskivad kycklingfilé
- 1 st Gul lök, skivor
- 4 st Bacon, grovskurna
- 2 msk Fransk senap
- 1 dl Persilja, grovt hackad
- 4 st Morötter, skurna i stora bitar
- 5 dl Färdigblandad kycklingfond enligt instruktioner på flaska
- 8 st Grillspett
- 0.5 dl Crème fraiche
- 1 dl Grädde
- 1 msk Smör
- Salt och peppar
- 500 g Mjölig potatis, skalad
- 100 g Smör
- 2 dl Grädde
- 100 g Riven parmesanost
Tillagning:
-
Rullader: Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter.
-
Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Träd dem sedan på grillspett. Tänk på var skarven sitter. Jag brukar använda två grillspett till varje portion av fyra rullader. Stek sedan i olivolja. När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter.
-
Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka. Tag rulladerna och morötterna ur pannan. Tillsätt crème fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.
-
Potatismos: Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatispress. Rör i varm grädde, rumstempererat smör och avslutningsvis parmesan. Smaka av med vitpeppar.