Recept

Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon

4.2
(41)
Goda klassiska kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon med god gräddsås. Servera med potatismos de lux. Receptet är signerat Leif Mannerström.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 16 st Skivor tunnskivad kycklingfilé
  • 1 st Gul lök, skivor
  • 4 st Bacon, grovskurna
  • 2 msk Fransk senap
  • 1 dl Persilja, grovt hackad
  • 4 st Morötter, skurna i stora bitar
  • 5 dl Färdigblandad kycklingfond enligt instruktioner på flaska
  • 8 st Grillspett
  • 0.5 dl Crème fraiche
  • 1 dl Grädde
  • 1 msk Smör
  • Salt och peppar
  • 500 g Mjölig potatis, skalad
  • 100 g Smör
  • 2 dl Grädde
  • 100 g Riven parmesanost

Tillagning:

  1. Rullader: Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter.

  2. Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Träd dem sedan på grillspett. Tänk på var skarven sitter. Jag brukar använda två grillspett till varje portion av fyra rullader. Stek sedan i olivolja. När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter.

  3. Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka. Tag rulladerna och morötterna ur pannan. Tillsätt crème fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.

  4. Potatismos: Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatispress. Rör i varm grädde, rumstempererat smör och avslutningsvis parmesan. Smaka av med vitpeppar.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 41

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tunnskivad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept