Recept
Mannerströms Kycklingbröst med äpple och calvados

God kycklingpanna med en gräddig sås med härlig smak av äpple.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 1 pkt Mannerströms tvådelade kycklingfilé med kycklingfond
- 1 st Äpple, i skivor
- 1 st Gul lök, finhackad
- 0.3 st Purjolök, fint strimlad
- En skvätt calvados
- 1.5 dl Äpplecider
- 2 dl Grädde
- Salt och peppar
- Smör
- Guldfågelns kycklingfond, finns i kycklingförpackningen
Tillagning:
-
Bryn kycklingfiléerna i smör och krydda med salt och peppar. Ta upp dem ur pannan och fräs gul lök och äpple.
-
Tillsätt Guldfågelns kycklingfond, cider, grädde, calvados och sist purjolök.
-
Lägg tillbaka kycklingen och låt puttra i såsen 10 min. Servera med potatismos.
Liknande recept
Läs mer om Kycklingrullader med bacon & parmesan
Kycklingrullader med bacon & parmesan
Läs mer om Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Läs mer om Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Kycklingfilé med apelsin- och kardemummasås med ugnsrostade rotfrukter & grönkålschips
Läs mer om Mannerströms Thaikyckling med chili & lime
Mannerströms Thaikyckling med chili & lime
Läs mer om Mannerströms paprikakyckling
Mannerströms paprikakyckling
Läs mer om Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Mannerströms Kycklingsaltimbocca med risotto och olivsky
Läs mer om Mannerströms gula currykyckling
Mannerströms gula currykyckling
Läs mer om Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap
Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé