Recept
Mannerströms Kycklingbröst med äpple och calvados
God kycklingpanna med en gräddig sås med härlig smak av äpple.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 1 pkt Mannerströms tvådelade kycklingfilé med kycklingfond
- 1 st Äpple, i skivor
- 1 st Gul lök, finhackad
- 0.3 st Purjolök, fint strimlad
- En skvätt calvados
- 1.5 dl Äpplecider
- 2 dl Grädde
- Salt och peppar
- Smör
- Guldfågelns kycklingfond, finns i kycklingförpackningen
Tillagning:
-
Bryn kycklingfiléerna i smör och krydda med salt och peppar. Ta upp dem ur pannan och fräs gul lök och äpple.
-
Tillsätt Guldfågelns kycklingfond, cider, grädde, calvados och sist purjolök.
-
Lägg tillbaka kycklingen och låt puttra i såsen 10 min. Servera med potatismos.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Kycklingrullader med bacon & parmesan
Kycklingrullader med bacon & parmesan
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Mannerströms Thaikyckling med chili & lime
Mannerströms Thaikyckling med chili & lime
Läs mer om Mannerströms paprikakyckling
Mannerströms paprikakyckling
Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Läs mer om Mannerströms gula currykyckling
Mannerströms gula currykyckling
Läs mer om Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap
Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap
Läs mer om Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat