Recept
Mannerströms gula currykyckling
Vi lovar du kommer inte bli besviken. Denna härliga currykyckling kommer gå hem av alla, fungerar för alla tillfällen och är perfekt för alla tillfällen.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 1 pkt Mannerströms tvådelade kycklingfilé med fond
- 1 st Gul lök, finhackad
- 1 st Röd paprika, finhackad
- 2 st Vitlöksklyftor, rivna
- 1 dl Koncentrerad äpplejuice
- 0.5 st Banan, finhackad
- 2 dl Grädde
- Currypulver
- Salt och peppar
- Smör
- Guldfågelns kycklingfond (finns i kycklingförpackningen)
Tillagning:
-
Bryn kycklingfiléerna i smör och krydda med salt, peppar och curry.
-
Ta upp kycklingfiléerna ur pannan och fräs lite mer currypulver med löken, vitlöken, paprikan och bananen.
-
Tillsätt Guldfågelns kycklingfond, äppeljuice och grädde. Lägg tillbaka kycklingen och låt puttra i såsen ca 10 min.
-
Servera med t.ex. ris och en sallad.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Läs mer om Mannerströms Thaikyckling med chili & lime
Mannerströms Thaikyckling med chili & lime
Läs mer om Mannerströms paprikakyckling
Mannerströms paprikakyckling
Läs mer om Mannerströms Kycklingbröst med äpple och calvados
Mannerströms Kycklingbröst med äpple och calvados
Läs mer om Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap
Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap
Läs mer om Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis