Recept

Mango chutney- och chiliglaserade kycklingklubbor serveras med mandelstekt blomkål och parmesan och citron gräddfil.

4.7
(3)
Söt stark glaze på dessa kycklingklubbor.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingklubbor
  • 0.5 dl Mango chutney
  • 0.5 dl Chilisås
  • 0.5 tsk Sambal oelek
  • 1 msk Olivolja
  • 1 st Blomkålshuvud, litet
  • 0.5 dl Flagad mandel
  • 1 st Citron, skal från en hel, saft från en halv
  • 40 g Parmesanost, riven
  • 3 dl Gräddfil

Tillagning:

  1. Blanda mango chutneyn med chilisåsen, sambal oelek och olivoljan. Smaka av med salt. Blanda med kycklingklubborna i en bunke. Lägg klubborna med skinnsidan upp på en plåt och baka dem i ugnen på 200°C i ca 30-40 min, eller tills innertemperaturen är 82°C.

  2. Skiva blomkålen och bryn den i smör, ta i den flagade mandeln och låt steka med blomkålen. Salta och peppra.

  3. Blanda citronskalet, saften, parmesanen med gräddfilen, smaka av med salt och peppar.

  4. Servera eventuellt med pommes chateau eller lite sallad.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!