Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor
Ingredienser
- 75 g Smör
- 3 dl Vetemjöl
- 3 msk Vatten
- 1 krm Salt
- 2 st Kycklingbröstfiléer
- 0.4 st Purjolök, fint strimlad
- 4 st Kvistar timjan
- 2 st Vitlöksklyftor
- 6 st Sparrisar, skurna i grova slantar
- 1 dl Parmesanost, riven
- 3 st Ägg
- 2 dl Mjölk
- 1 dl Grädde
- 2 st Knippen rädisor
- Olivolja
- Flingsalt, svartpeppar
- Parmesan
Tillagning:
-
Knåda ihop salt, mjöl och det kalla smöret till en smulig massa. Gå i med vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut den färdiga pajdegen i en form och låt vila i kylen minst 30 min innan gräddning.
-
Skär ner kycklingen i grova tärningar. Stek kycklingen tillsammans med purjolök och fint skivad vitlök.
-
Vispa under tiden äggen tillsammans med grädde och mjölk och blanda därefter i 0,5 dl parmesan och plockad timjan.
-
När kycklingen fått fin färg vänd i sparrisen och stek försiktigt i ytterligare 30 sek. Smaka av med salt och peppar.
-
Lägg ett jämt lager av kycklingröran i pajdegen och avsluta med att slå på äggstanningen. Baka i 40 min på 175°C.
-
Ansa rädisorna och skär i små klyftor. Låt ligga i iskallt vatten ca 10 min innan servering. Vänd rädisorna i olivolja, salt och peppar och arrangera runt om pajen. Strö resten av den rivna parmesanen över pajen.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost
Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost
Läs mer om Stekt majskycklingbröstfilé m cocktailtomater, fetaost, tapenade
Stekt majskycklingbröstfilé m cocktailtomater, fetaost, tapenade
Läs mer om Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser
Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser
Läs mer om Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika & rosmarin
Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika & rosmarin
Läs mer om Majskycklingbröstfilé i kryddig morotssås med ingefära, yoghurt och koriander
Majskycklingbröstfilé i kryddig morotssås med ingefära, yoghurt och koriander
Läs mer om Grillad Majskycklingbröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.
Grillad Majskycklingbröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.
Läs mer om Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Läs mer om Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis