Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor
Ingredienser
- 75 g Smör
- 3 dl Vetemjöl
- 3 msk Vatten
- 1 krm Salt
- 2 st Kycklingbröstfiléer
- 0.4 st Purjolök, fint strimlad
- 4 st Kvistar timjan
- 2 st Vitlöksklyftor
- 6 st Sparrisar, skurna i grova slantar
- 1 dl Parmesanost, riven
- 3 st Ägg
- 2 dl Mjölk
- 1 dl Grädde
- 2 st Knippen rädisor
- Olivolja
- Flingsalt, svartpeppar
- Parmesan
Tillagning:
-
Knåda ihop salt, mjöl och det kalla smöret till en smulig massa. Gå i med vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut den färdiga pajdegen i en form och låt vila i kylen minst 30 min innan gräddning.
-
Skär ner kycklingen i grova tärningar. Stek kycklingen tillsammans med purjolök och fint skivad vitlök.
-
Vispa under tiden äggen tillsammans med grädde och mjölk och blanda därefter i 0,5 dl parmesan och plockad timjan.
-
När kycklingen fått fin färg vänd i sparrisen och stek försiktigt i ytterligare 30 sek. Smaka av med salt och peppar.
-
Lägg ett jämt lager av kycklingröran i pajdegen och avsluta med att slå på äggstanningen. Baka i 40 min på 175°C.
-
Ansa rädisorna och skär i små klyftor. Låt ligga i iskallt vatten ca 10 min innan servering. Vänd rädisorna i olivolja, salt och peppar och arrangera runt om pajen. Strö resten av den rivna parmesanen över pajen.