Recept

Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor

5
(2)
En härligt somrig paj med majskycklingbröstfilé, spenat, sparris och rädisor. Perfekt att förbereda och bara värma på när gästerna kommer.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 75 g Smör
  • 3 dl Vetemjöl
  • 3 msk Vatten
  • 1 krm Salt
  • 2 st Kycklingbröstfiléer
  • 0.4 st Purjolök, fint strimlad
  • 4 st Kvistar timjan
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 6 st Sparrisar, skurna i grova slantar
  • 1 dl Parmesanost, riven
  • 3 st Ägg
  • 2 dl Mjölk
  • 1 dl Grädde
  • 2 st Knippen rädisor
  • Olivolja
  • Flingsalt, svartpeppar
  • Parmesan

Tillagning:

  1. Knåda ihop salt, mjöl och det kalla smöret till en smulig massa. Gå i med vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut den färdiga pajdegen i en form och låt vila i kylen minst 30 min innan gräddning.

  2. Skär ner kycklingen i grova tärningar. Stek kycklingen tillsammans med purjolök och fint skivad vitlök.

  3. Vispa under tiden äggen tillsammans med grädde och mjölk och blanda därefter i 0,5 dl parmesan och plockad timjan.

  4. När kycklingen fått fin färg vänd i sparrisen och stek försiktigt i ytterligare 30 sek. Smaka av med salt och peppar.

  5. Lägg ett jämt lager av kycklingröran i pajdegen och avsluta med att slå på äggstanningen. Baka i 40 min på 175°C.

  6. Ansa rädisorna och skär i små klyftor. Låt ligga i iskallt vatten ca 10 min innan servering. Vänd rädisorna i olivolja, salt och peppar och arrangera runt om pajen. Strö resten av den rivna parmesanen över pajen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­bröstfilé 2-pack

Läs mer

Liknande recept