4stTomater, skållade och skalade el. 400 g krossade tomater
2stGula lökar, fint hackade
2stVitlöksklyftor, fint skivade
1stStjälk blekselleri, fint skuren
0.5tskChiliflakes
1tskOregano
2mskSocker
2mskRödvinsvinäger
2dlKalvbuljong
1dlBasilika, finstrimlade blad
4portNykokt tagliatelle
Krossade brödkrutonger
Riven parmesanost
Tillagning:
1
Börja med att forma dina majskycklingköttbullar. Blanda samman alla ingredienser och forma köttbullar. Lägg dem på ugnsfast plåt och baka i ugn 200°C i ca 10 min tills de är klara.
2
Sås: Fräs lök, vitlök, blekselleri, oregano och chiliflakes i olivolja i 3-4 min utan att ge färg. Hacka de skållade tomaterna och tillsätt dem. Låt koka upp.
3
Tillsätt kalvbuljong, socker, vinäger och låt koka ihop till fin smak. Smaka av med salt.
4
Låt köttbullarna koka i tomatsåsen en stund innan servering. Tillsätt strimlad basilika och vänd upp såsen med pastan och toppa med krossade brödkrutonger och riven parmesanost.
Gillade du det här receptet?
Klicka på en stjärna för att betygsätta
Medelbetyg 3.5 / 5. Antal röster: 4
Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!