Recept

Majskyckling­köttbullar med parmesan, persilja, vitlök och citron i tomatsås

3.5
(4)
Bjud på denna härliga pastarätt med dessa fantastiskt goda majskycklingköttbullar i tomatsås. En given 10-poängare!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 450 g Majskycklingfärs
  • 1 st Ägg
  • 50 g Parmesan, riven
  • 2 msk Ströbröd
  • 1 dl Persilja, fint hackad
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 st Citron, zest och saft
  • 1 tsk Salt
  • 4 st Tomater, skållade och skalade el. 400 g krossade tomater
  • 2 st Gula lökar, fint hackade
  • 2 st Vitlöksklyftor, fint skivade
  • 1 st Stjälk blekselleri, fint skuren
  • 0.5 tsk Chiliflakes
  • 1 tsk Oregano
  • 2 msk Socker
  • 2 msk Rödvinsvinäger
  • 2 dl Kalvbuljong
  • 1 dl Basilika, finstrimlade blad
  • 4 port Nykokt tagliatelle
  • Krossade brödkrutonger
  • Riven parmesanost

Tillagning:

  1. Börja med att forma dina majskycklingköttbullar. Blanda samman alla ingredienser och forma köttbullar. Lägg dem på ugnsfast plåt och baka i ugn 200°C i ca 10 min tills de är klara.

  2. Sås: Fräs lök, vitlök, blekselleri, oregano och chiliflakes i olivolja i 3-4 min utan att ge färg. Hacka de skållade tomaterna och tillsätt dem. Låt koka upp.

  3. Tillsätt kalvbuljong, socker, vinäger och låt koka ihop till fin smak. Smaka av med salt.

  4. Låt köttbullarna koka i tomatsåsen en stund innan servering. Tillsätt strimlad basilika och vänd upp såsen med pastan och toppa med krossade brödkrutonger och riven parmesanost.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.5 / 5. Antal röster: 4

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept