Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika & rosmarin
Ingredienser
- 4 st Majskycklingbröstfiléer
- 8 st Kvistar rosmarin
- 2 st Citroner
- Salt och peppar
- Olivolja till stekning
- 4 dl Risottoris
- 2 st Gula lökar, finhackade
- 100 g Röd paprika, rostad, fint tärnad
- 200 g Färsk Chorizo, urtagen ur fjälstret, grovt hackad
- 100 g Parmesanost, riven
- 8 dl Kycklingbuljong, varm
- 75 g Smör
Tillagning:
-
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek dem gyllene i hög värme i smör och olivolja i stekpanna. Låt även rosmarinkvistarna steka med tills de är krispiga , lyft upp dem och kycklingbrösten.
-
Stek kycklingen klar i ugn 125°C till en innertemperatur av 72°C. Stek citronerna mörkbruna i stekpannan.
-
Fräs gul lök och ris genomskinligt i oljan i en kastrull. Tillsätt chorizo och fräs någon minut och tillsätt sedan kycklingbuljongen pö om pö och rör under tiden, koka riset på medelvärme.
-
När riset är nästintill färdigt tillsätt paprika, smör och parmesanost. Låt stå någon minut och smaka av med salt och peppar.
-
Skiva upp kycklingen och lägg den på risotton, plocka av de friterade gröna bladen från rosmarinen och strössla över kycklingen. Avsluta med en klyfta stekt citron.