Recept

Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika & rosmarin

3
(8)
Risotto när den är som bäst tillsammans med en härligt gyllenstekt majskycklingfilé.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Majskycklingbröstfiléer
  • 8 st Kvistar rosmarin
  • 2 st Citroner
  • Salt och peppar
  • Olivolja till stekning
  • 4 dl Risottoris
  • 2 st Gula lökar, finhackade
  • 100 g Röd paprika, rostad, fint tärnad
  • 200 g Färsk Chorizo, urtagen ur fjälstret, grovt hackad
  • 100 g Parmesanost, riven
  • 8 dl Kycklingbuljong, varm
  • 75 g Smör

Tillagning:

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek dem gyllene i hög värme i smör och olivolja i stekpanna. Låt även rosmarinkvistarna steka med tills de är krispiga , lyft upp dem och kycklingbrösten.

  2. Stek kycklingen klar i ugn 125°C till en innertemperatur av 72°C. Stek citronerna mörkbruna i stekpannan.

  3. Fräs gul lök och ris genomskinligt i oljan i en kastrull. Tillsätt chorizo och fräs någon minut och tillsätt sedan kycklingbuljongen pö om pö och rör under tiden, koka riset på medelvärme.

  4. När riset är nästintill färdigt tillsätt paprika, smör och parmesanost. Låt stå någon minut och smaka av med salt och peppar.

  5. Skiva upp kycklingen och lägg den på risotton, plocka av de friterade gröna bladen från rosmarinen och strössla över kycklingen. Avsluta med en klyfta stekt citron.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3 / 5. Antal röster: 8

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­bröstfilé 4-pack

Läs mer

Liknande recept