40gFärsk ingefära, skalad och skuren i små tärningar
8stSmå morötter, gärna knippmorötter
2tskCurry
2stKrukor färsk koriander, grovt plockade
1dlMatlagningsyoghurt
4tskCitronjuice
Salt
Tillagning:
1
Stek majskycklingbrösten i smör tillsammans med gul curry tills att de har fin färg ca 2 min på varje sida. Stek kycklingen klar i ugn 150°C i ca 25 min.
2
Stek morötterna i samma panna och i samma fett som kycklingen på medelvärme tills de är mjuka.
3
Koka ihop morotsjuicen tills 1/3 återstår, tillsätt skivad röd chili och ingefära och låt sjuda 1 min.
4
Mixa ned 200 g smör i omgångar med hjälp av en stavmixer, smaka av såsen med citronjuice och salt. Sila genom sil.
5
Skiva kycklingen och lägg upp på tallriken, skeda över mycket sås, toppa med morot, yoghurt och koriander.
Gillade du det här receptet?
Klicka på en stjärna för att betygsätta
Medelbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 14
Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!