Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry
Ingredienser
- 4 st Majskycklingbröstfiléer
- 8 st Vita sparris, skalade och delade på längden.
- Smör att steka i
- 8 st Serranoskinka
- 3 st Kvistar backtimjan
- 1 dl Marconamandel, grovt hackad (eller vanlig mandel)
- 1.5 dl Torr sherry
- 2 msk Sherryvinäger
- 1 tsk Honung
- 1 st Schalottenlök, finhackad
- 200 g Smör
- Salt
Tillagning:
-
Dela kycklingfiléerna på längden och lägg sedan ihop dem igen, salt och peppra.
-
Lägg ut skinkskivorna 2 och 2 omlott. Lägg på kycklingfiléerna och rulla ihop till smällkarameller med hjälp av plastfilm. Baka av kycklingrullarna i ugn 90°C till en innertemperatur av 68°C.
-
Öppna upp plasten direkt och låt dem vila 5 min. Stek kycklingen hastig runtom i het olja.
-
Koka ihop sherry, sherryvinäger, honung och schalottenlök tills 0,5 dl återstår. Mixa ned smöret i omgångar med en stavmixer tills att såsen tjocknar. Smaka av med salt.
-
Bryn smör i en stekpanna och stek sparrisen gyllene på båda sidorna på medelhög värme. Krydda sparrisen med salt.
-
Skiva kycklingen och lägg upp den. Skär ned sparrisen i mindre bitar och toppa kycklingen med sparris och mandel. Servera rikligt med sås till och ev. rostad potatis i ugn.