Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök
Ingredienser
- 1 pkt Marinerade Buffalo Wings med glaze
- 5 dl Makaroner
- 2 msk Olivolja
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3 msk Vetemjöl
- 5 dl Standardmjölk
- 130 g Cheddarost, riven - använd 2/3 i ostsåsen
- 1 st Kruka koriander
- 3 st Salladslökar
- Salt och peppar
- 3 dl Ostbågar - smulas
Tillagning:
-
Koka makaronerna tills de är al dente i saltat vatten.
-
Hacka vitlöken fint och fräs i olivolja. Tillsätt vetemjöl och låt fräsa med på svag värme i någon minut.
-
Slå på lite av mjölken och vispa ut mjölet till en slät sås. Tillsätt resten av mjölken och vispa ordentligt. Låt koka upp på svag värme och sjud i någon minut. Rör slutligen ner 2/3 av osten i ostsåsen och låt smälta. Smaka av med salt och peppar.
-
Vänd ner makaronerna i ostsåsen och blanda runt.
-
Vänd ner hälften av de smulade ostbågarna samt finhackad koriander och salladslök i blandningen och häll sedan upp i ugnsform, antingen en stor eller mindre portionsformar.
-
Strö över resten av ostbågarna samt riven ost och gratinera i mitten av ugnen på 225°C tills mac´n cheesen fått fin gyllene färg. Servera genast.
-
Servera med grillad kyckling, gärna vår grillbricka Buffalo Style - marinerade kycklingben och vingar.