Loaded fries har kommit att bli en favorit hos många men här gör vi en lite enklare version med rostad färskpotatis som toppas med krämig chévre, syrlig lök, het chili och koriander men här kan du låta fantasin ta över och toppa med dina egna favoritsmaker också.
Börja med picklad lök. Koka upp socker, vinäger, vatten och salt tills sockret löst sig. Strimla löken och lägg ner i den varma lagen. Låt kallna.
2
Värm ugnen till 225°C och skär potatisen i grova klyftor eller halvor (om mindre färskpotatisar). Sväng runt med olja och 2 krossade vitlöksklyftor (behåll skalet på). Krydda med salt och peppar och rosta mitt i ugnen tills potatisen fått fin färg och är mjuka. Ta ut potatisen och fördela getosten bruten i mindre bitar över. Sätt in i ugnen igen i ett par minuter tills osten börjar smälta.
3
Ta ut potatisen och toppa allt med picklad lök, hackad koriander, chili och rostade frön. Servera genast tillsammans med den grillade kycklingen.
Gillade du det här receptet?
Klicka på en stjärna för att betygsätta
Medelbetyg 3.9 / 5. Antal röster: 13
Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!