Kycklingwok med Tunnskivad kycklingfilé
Ingredienser
- 1 pkt Tunnskivad kycklingfilé
- 250 g Äggnudlar
- 1 st Knippe salladslök
- 4 msk Jordnötsolja
- 1 st Röd chili
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st Broccolibukett
- 2 st Röda paprikor
- 150 g Sugersnaps
- 100 g Böngroddar
- 8 st Champinjoner
- 0.5 msk Fisksås
- 1 tsk Sesamolja
- 2 st Lime
- 0.5 dl Cashewnötter
- Koriander
- 5 msk Soja
- 2 msk Hoisinsås
- 0.5 tsk Torkad ingefära
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 tsk Honung
Tillagning:
-
Koka nudlarna precis mjuka. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten.
-
Strimla kyckling och salladslök. Värm olja i en wokpanna och lägg i salladslöken och kycklingen.
-
Finhacka vitlök och chili, blanda ner i kycklingen. Skär broccoli i mindre buketter och lägg ner i woken. Strimla paprikan, skär svampen i skivor och lägg ner dem i woken och låt dem bli varma.
-
Häll i fisksås och sesamolja. Blanda i nudlar.
-
Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna.
-
Skär limen på hälften och grilla i stekpanna.
-
Rör samman dressingen - soja, Hoisinsås, ingefära, pressad vitlök, honung.
-
Pressa lime över woken, toppa med cashewnötterna och koriandern. Servera med dressingen i en skål vid sidan om.