Recept

Kycklingtagliatelle

4.6
(5)
En god krämig kycklingpasta med vitt vin, grädde, champinjoner och spenat - passar både till vardag och fest!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 500 g Kycklingbröstfiléer
  • 200 g Champinjoner, halverade
  • Smör
  • 2 dl Vitt vin
  • 3 dl Mjölk
  • 2 dl Grädde
  • 1 msk Fransk senap
  • 2 msk Färsk dragon, finhackad
  • 4 port. Tagliatelle
  • 70 g Färsk bladspenat
  • Matolja
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Fräs champinjonerna i smöret, ta i kycklingbitarna på slutet och låt fräsa med någon minut.

  2. Slå på vittvin och låt koka in i svampen och kycklingen.

  3. Slå över mjölk och grädde. Smaksätt med fransk senap, salt och peppar samt den hackade dragonen.

  4. Koka tagliatellen och fördela i djupa tallrikar, fräs bladspenaten på hög värme i lite olivolja. Smaksätt med salt och peppar. Fördela spenaten ovanpå tagliatellen.

  5. Fördela kycklinggrytan över pastan och spenaten.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.6 / 5. Antal röster: 5

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept