Recept

Kycklingshawarma på grillad kyckling

5
(1)
En supergod Kycklingshawarma med grillad kyckling, helst marinerad kycklinglårfilé. Serveras även med marinerad zucchini samt en citron & vitlöksyoghurt.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Marinerad kycklinglårfilé med glaze
  • 4 st Pitabröd eller tunnbröd, stora
  • 4 st Torkade aprikoser, halverade
  • 1 st Zucchini
  • 8 st Gröna oliver, halverade
  • Bladpersilja
  • 1 pkt Fetaost
  • Olivolja och citronsaft
  • 1 st Citron
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 3 dl Naturell yoghurt

Tillagning:

  1. Skiva zucchinin tunt på längden (ca 3 mm) med en mandolin. Vänd ner skivorna med olivolja och citronsaft. Låt marinera ca 20 min.

  2. Riv skalet på citronen med ett zestjärn eller ett fint rivjärn. Riv vitlöken på samma sätt. Rör ner citronzest och vitlök i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.

  3. Grilla kycklingen på hög värme tills den har fått fin färg och är klar. Låt kycklingen vila ca 5 min under folie. Skiva kycklingen tunt på tvären till mindre bitar.

  4. Grilla sedan brödet snabbt på varje sida.

  5. Lägg på kycklingen, marinerad zucchini, aprikoser, oliver. Droppa över yoghurtsåsen och bryt några bitar fetaost och avsluta med en nypa persilja. Rulla ihop brödet med allt det goda och servera.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Marinerad kycklinglårfilé Green Chili BBQ

Läs mer

Liknande recept