Recept

Kycklingsallad med prästost, kapris och citronvinaigrette

4
(1)
Antal personer:

Ingredienser

  • 540 g Färdiggrillade kycklingbröstfiléer
  • 2 st Babyromansallad, sköljd
  • 1 st Frissésalladshuvud
  • 70 g Ruccolasallad
  • 1 dl Blandade örter, plockade
  • 50 g Prästost, tärnad
  • 4 st Skivor kavring
  • 1 dl Bärkapris
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • 2 st Äggulor
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 st Citron, saften
  • 1 st Vitlöksklyfta, hackad
  • 1.5 dl Matolja
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Börja med vinaigretten, rör äggulor, senap, vitlök och citron i en mixer, droppa i oljan lite i taget samtidigt som mixern kör. Blir den för tjock kan man spä den med lite vatten. Smaka av vinaigretten med salt och peppar.

  2. Skär kavringen i små tärningar och stek dem långsamt i olivoljan tills de är helt spröda, låt rinna av på hushållspapper.

  3. Blanda sallad, örter och kapris i en skål, salta och peppra.

  4. Fördela kavringkrutongerna, osten och kaprisen ovanpå salladen, avsluta med att lägga på kycklingen och sprinkla dressingen över.

  5. Servera salladen i fräcka skålar med ett gott rågbröd till.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Solbacka kycklingbröstfilé 2-pack

Läs mer
Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept