Recept
Kycklingrullader med bacon & parmesan
Rulladerna är fyllda med en blandning av smör, rosmarin och parmesanost - inlindad i bacon. Blir så gott och saftigt!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 600 g Kycklinglårfilé
- 1 pkt Bacon
- 30 g Smör, smält
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 msk Olivolja
- 2 dl Grädde
- 2 st Skivor vitt bröd
- 2 tsk Rosmarin, hackad
- 100 g Parmesanost, riven
- 150 g Bladspenat, färsk
- 10 st Mandelpotatisar
Tillagning:
-
Banka ut lårfiléerna.
-
Mixa brödet, hälften av rosmarinen, smöret och hälften av parmesanen.
-
Överlappa två lårfiléer och bred ut ett lager av rosmarinpastan. Rulla ihop och spänn rullen med plast, lägg i frysen 30 min.
-
Linda dem därefter med bacon.
-
Dela potatisen, pensla med oljan, strö på rosmarin. Baka i ugn 225°C i 35 min.
-
Koka upp grädden med en krossad vitlöksklyfta och resten av parmesanen och mixa med en stavmixer.
-
Stek kycklingrullen gyllenbrun och baka den sedan färdig i ugn på 125°C (kycklingen är klar vid 75 grader).
-
Servera allt tillsammans med lättfräst bladspenat.
Liknande recept
Läs mer om Taco på stekt majskycklinglårfilé
Taco på stekt majskycklinglårfilé
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
Läs mer om Mannerströms gula currykyckling
Mannerströms gula currykyckling
Läs mer om Kycklingklassiker
Kycklingklassiker
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Dillkyckling