Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap
Ingredienser
- 600 g Tunnskivad kycklingfilé
- 1 st Purjolök
- 3 st Äpplen, stora, gärna svenska med mycket smak
- Dijonsenap
- 1 msk Äppelcidervinäger
- 5 dl Grädde
- Smör
- Salt och peppar
- Tandpetare av trä
- 9 st Palsternackor
- 9 st Morötter
- 2 st Rödlökar
- 3 msk God rapsolja
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 225°C. Gör stavar av rotgrönsakerna och klyftor av rödlöken och lägg dem på en långpanna. Ringla över rapsoljan och salta och peppra. Rosta grönsakerna i ca 25 min.
-
Lägg ut kycklingskivorna på en stor skärbräda. Salta och peppra. Stryk en halv tsk dijonsenap på varje skiva. Riv 1-2 äpplen grovt och fördela på skivorna. Rulla ihop och fäst med en tandpetare.
-
Dela resterande äpplen i tunna klyftor. Skär purjon i 1 cm tjocka skivor.
-
Hetta upp en stor stekpanna och lägg i en rejäl klick smör. Bryn rulladerna så att de får fin färg på alla sidor. Lägg i äpple och purjolök och låt bryna med en minut.
-
Tillsätt vinägern, tillsätt grädden och låt puttra på medelvärme ca 5 min. Smaka av med senap, salt och peppar. Servera med ugnsrostade rotfrukter.