Recept

Kycklingrullader med äpple, purjo & dijonsenap

3.6
(5)
Fantastiskt goda kycklingrullader med bästa combo äpple, purjolök och dijonsenap. Servera gärna med ugnsrostade rotfrukter.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Tunnskivad kycklingfilé
  • 1 st Purjolök
  • 3 st Äpplen, stora, gärna svenska med mycket smak
  • Dijonsenap
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 5 dl Grädde
  • Smör
  • Salt och peppar
  • Tandpetare av trä
  • 9 st Palsternackor
  • 9 st Morötter
  • 2 st Rödlökar
  • 3 msk God rapsolja
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 225°C. Gör stavar av rotgrönsakerna och klyftor av rödlöken och lägg dem på en långpanna. Ringla över rapsoljan och salta och peppra. Rosta grönsakerna i ca 25 min.

  2. Lägg ut kycklingskivorna på en stor skärbräda. Salta och peppra. Stryk en halv tsk dijonsenap på varje skiva. Riv 1-2 äpplen grovt och fördela på skivorna. Rulla ihop och fäst med en tandpetare.

  3. Dela resterande äpplen i tunna klyftor. Skär purjon i 1 cm tjocka skivor.

  4. Hetta upp en stor stekpanna och lägg i en rejäl klick smör. Bryn rulladerna så att de får fin färg på alla sidor. Lägg i äpple och purjolök och låt bryna med en minut.

  5. Tillsätt vinägern, tillsätt grädden och låt puttra på medelvärme ca 5 min. Smaka av med senap, salt och peppar. Servera med ugnsrostade rotfrukter.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.6 / 5. Antal röster: 5

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tunnskivad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept