Recept
Kycklinglevergryta
Gillar du kycklinglever? Då kommer du att älska denna gryta. Enkel och god!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 400 g Kycklinglever
- 300 g Rotfrukter, grovskurna, t.ex. morot, palsternacka, rotselleri
- 1 st Gul lök
- 150 g Champinjoner, halverade
- 1 dl Vitt matlaningsvin
- 3 dl Hönsbuljong
- 2 dl Vispgrädde
- 1 msk Soja, kinesisk
- 2 msk Vinbärsgelé
- Maizena
Tillagning:
-
Vänd rotfrukterna i olivoljan och fördela på plåt. Baka i ugn på 200 grader i 30 min.
-
Stek levern och låt den vara något rosa i mitten.
-
Fräs löken och svampen, slå på vitt vin och låt den koka in i grönsakerna.
-
Häll därefter i buljong, soja, vinbärsgelé och vispgrädde. Låt såsen koka i 10 min.
-
Lägg i rotfrukterna och levern. Koka upp och red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Läs mer om Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp
Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp
Läs mer om Kyckling i grön curry med ingefära och citrongräs
Kyckling i grön curry med ingefära och citrongräs
Läs mer om Thaigryta med ris
Thaigryta med ris
Läs mer om Gryta på vinbrässerad lårfilé med murklor och ugnsrostad schalottenlök
Gryta på vinbrässerad lårfilé med murklor och ugnsrostad schalottenlök
Läs mer om Rödvinsbrässerad kyckling med bacon, champinjoner och schalottenlök serveras med persiljepotatis
Rödvinsbrässerad kyckling med bacon, champinjoner och schalottenlök serveras med persiljepotatis
Läs mer om Vitlöksdoftande kycklingfilé
Vitlöksdoftande kycklingfilé
Läs mer om Maharadjans filé
Maharadjans filé
Läs mer om Kycklingklubba i sötsur dillsås och primörer
Kycklingklubba i sötsur dillsås och primörer
Läs mer om Kycklinggryta med dragon och Dijon
Kycklinggryta med dragon och Dijon
Läs mer om Hot currykyckling