Recept
Kycklinggryta med apelsin, tomat, chorizo, fetaost och oliver

En gryta med mycket smak - sött möter salt.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 50min
Ingredienser
- 1 st Hel kyckling
- 200 g Chorizokorv i tjocka skivor
- 3 dl Krossade tomater
- 1 tsk Salvia
- 0.5 dl Koncentrerad apelsinjuice
- 1 dl Kalamataoliver, urkärnade
- 120 g Fetaost, tärnad
- 2 msk Persilja, hackad
Tillagning:
-
Stycka kycklingen i bröst, lår och vingar. Hugg låren i två bitar.
-
Bryn korven och lägg i en ugnsfast form. Spara på fettet.
-
Bryn kycklingdelarna i fettet från korven, lägg i formen.
-
Koka upp krossad tomat, salvia, apelsinkoncentrat och urkärnade oliver, salta och peppra. Häll över kycklingen.
-
Brässera kycklingen i ugnen på 200 grader i 40 minuter.
-
Fördela den tärnade fetaosten och persiljan över kycklingen innan servering.
-
Servera till: Pommes chateau eller liknande.
