Recept
Kycklinggryta med ädelost
Krämig och god kycklinggryta som får en härlig touch av ädelosten.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 600 g Kycklinglårfilé, strimlad
- Smör
- 100 g Champinjoner
- 80 g Ädelost
- 1 dl Tomatpuré
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3 dl Buljong
- 1 msk Vetemjöl
- 2 dl Crème fraiche
- 3 krm Oregano
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Skiva svampen. Bryn den strimlade kycklingen och svampen i stekpanna. Smula ner ädelosten.
-
Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och buljong. Låt sjuda under lock i 20 min.
-
Rör ner crème fraiche och vetemjöl. Koka upp och låt koka 3-5 min.
-
Krydda med oregano och ev. salt och peppar. Servera ris och härlig krispig sallad till.
Liknande recept
Läs mer om Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp
Gräddig örtgryta med majskycklinglårfilé och svamp
Läs mer om Kyckling i grön curry med ingefära och citrongräs
Kyckling i grön curry med ingefära och citrongräs
Läs mer om Thaigryta med ris
Thaigryta med ris
Läs mer om Gryta på vinbrässerad lårfilé med murklor och ugnsrostad schalottenlök
Gryta på vinbrässerad lårfilé med murklor och ugnsrostad schalottenlök
Läs mer om Rödvinsbrässerad kyckling med bacon, champinjoner och schalottenlök serveras med persiljepotatis
Rödvinsbrässerad kyckling med bacon, champinjoner och schalottenlök serveras med persiljepotatis
Läs mer om Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé
Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé
Läs mer om Maharadjans filé
Maharadjans filé
Läs mer om Kycklingklassiker
Kycklingklassiker
Läs mer om Kyckling i curry
Kyckling i curry
Läs mer om Kyckling i buljong med vårprimörer och gremolata