Recept

Kycklingfiléspett med citronyoghurt & cashewbönsallad

4
(4)
Våra färdiggrillade kycklingspett går utmärkt att äta både kalla och varma. För lite extra grillkänsla - lägg dem några minuter på grillen.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 8 st Kycklingspett
  • 2 dl Yoghurt (10%)
  • 0.5 st Citron, zest
  • 1 tsk Honung
  • 6 st Droppar tabasco
  • 0.5 tsk Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 400 g Stora vita bönor (kokta avsköljda)
  • 1 dl Ättiksgurka, grovhackade
  • 1 dl Salladslök eller purjolök, strimlad
  • 1 dl Cashewnötter, rostade och krossade
  • 0.5 dl Basilika eller persilja, grovhackad
  • 0.5 dl Citron, saften
  • God rapsolja
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Citronyoghurt - Blanda yoghurten, citronzesten, honungen, tabascon, salt och peppar. Låt stå kallt till servering.

  2. Sallad: Blanda bönorna, gurkan, löken, nötterna, örterna, citronsaften med rapsoljan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

  3. Vänd kycklingspetten några varv på grillen. Servera med salladen och citronyoghurten. Tips! Lägg gärna till små goda tomater i salladen när de finns svenska solmogna.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 4

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Grillade Kycklingspett grillkrydda

Läs mer

Liknande recept