Recept

Kycklingfilé med vinsmör

3.3
(3)
Låt kryddsmöret får smälta ner på kycklingen och pastan. Det ger en god smak på denna rätt.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingfiléer
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • 100 g Smör
  • 1 dl Torrt vitt vin
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • 4 msk Gräslök, finhackad
  • 2 krm Citronpeppar
  • 1 krm Salt
  • 4 port. Tagliatelle eller annan pasta

Tillagning:

  1. KRYDDSMÖR: rör samman alla ingredienser till kryddsmöret. Forma det till en rulle och ställ i frysen 30 min.

  2. Dela filéerna på längden så att du får dubbelt så många filéer, men tunna.

  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek köttet hastigt. Salta och peppra.

  4. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

  5. Lägg upp den varma pastan på helst djupa tallrikar och lägg kycklingen på pastan. Lägg sedan kryddsmöret på den varma maten och låt smöret smälta ner på rätten. Servera gärna med kokta morötter eller haricots vertes till.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfilé

Läs mer

Liknande recept