Recept
Kycklingfilé med grönsaksgratäng

En gratäng med allt i ett, enkelt och smidigt.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 1 st Färsk fänkålsstånd
- 400 g Broccoli
- 2 st Morötter, stora
- 1 st Rödlök, stor
- Olja
- 2 dl Mjölk
- 4 st Ägg
- Salt och peppar
- Riven ost
Tillagning:
-
Strimla köttet.
-
Skär fänkålsståndet i mindre bitar, dela broccolin till små buketter och skär moroten i slantar.
-
Förväll grönsakerna i kokande vatten några minuter.
-
Lägg förvällda grönsaker och lök i en ugnsfast form. Lägg köttstrimlorna över. Salta och peppra.
-
Vispa samman mjölk, ägg, salt och peppar. Häll det över köttet.
-
Strö riven ost över och gratinera i ugn, 225 grader 20 min.
-
Servera nybakat bröd till.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Mannerströms Kycklinglasagne
Mannerströms Kycklinglasagne
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Kycklingfilé med örter
Läs mer om Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Läs mer om Kycklingfilé med curry och äpple
Kycklingfilé med curry och äpple
Läs mer om Ugnsgratinerad kyckling med saffran
Ugnsgratinerad kyckling med saffran
Läs mer om Herrgårdsfilé
Herrgårdsfilé
Läs mer om Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Canneloni med spenat, basilika och grillad kyckling