Recept
Kycklingfilé med grönsaksgratäng

En gratäng med allt i ett, enkelt och smidigt.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 1 st Färsk fänkålsstånd
- 400 g Broccoli
- 2 st Morötter, stora
- 1 st Rödlök, stor
- Olja
- 2 dl Mjölk
- 4 st Ägg
- Salt och peppar
- Riven ost
Tillagning:
-
Strimla köttet.
-
Skär fänkålsståndet i mindre bitar, dela broccolin till små buketter och skär moroten i slantar.
-
Förväll grönsakerna i kokande vatten några minuter.
-
Lägg förvällda grönsaker och lök i en ugnsfast form. Lägg köttstrimlorna över. Salta och peppra.
-
Vispa samman mjölk, ägg, salt och peppar. Häll det över köttet.
-
Strö riven ost över och gratinera i ugn, 225 grader 20 min.
-
Servera nybakat bröd till.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Festgratäng med blå och gröna druvor
Festgratäng med blå och gröna druvor
Läs mer om Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Läs mer om Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Läs mer om Kycklingfilé med curry och äpple
Kycklingfilé med curry och äpple
Läs mer om Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Läs mer om Inbakad fylld filé
Inbakad fylld filé
Läs mer om Hawaiifilé
Hawaiifilé
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola
Fylld kycklingfile med gorgonzola
Läs mer om Kyckling i ugn med smak av grönpeppar