Recept
Kycklingfilé i Cider och Senap

Denna goda sås med äppelcider, senap och grädde är super till kyckling.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Smör
- 1 st Gul lök
- Salt och peppar
- 2 dl Äppelcider
- 1 msk Osötad senap, t.ex. dijonsenap
- 4 krm Timjan
- 2 dl Grädde
- 1 dl Mjölk
- 1 msk Vetemjöl
- Finhackad persilja och färsk timjan
Tillagning:
-
Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekgryta. Salta och peppra.
-
Skala och skiva löken. Rör ner det i stekgrytan så att de får puttra med köttet ett par minuter.
-
Tillsätt cider, senap, timjan och grädde. Låt småputtra under lock i 10 min.
-
Rör samman mjölk och mjöl. Häll det i stekgrytan under omrörning. Låt koka 3-5 min.
-
Servera ett smakrikt ris till, ex. basmatiris och färska grönsaker.
Liknande recept
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Senapskyckling
Senapskyckling
Läs mer om Majas Kycklingpaj
Majas Kycklingpaj
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Kycklinggryta med sting
Läs mer om Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Läs mer om Himmelsk Grekpytt
Himmelsk Grekpytt
Läs mer om Grillad kycklingfilé med potatis/majs rösti & chili creme
Grillad kycklingfilé med potatis/majs rösti & chili creme
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Läs mer om Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt