Recept

Kycklingfilé i Cider och Senap

0
(0)
Denna goda sås med äppelcider, senap och grädde är super till kyckling.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • Smör
  • 1 st Gul lök
  • Salt och peppar
  • 2 dl Äppelcider
  • 1 msk Osötad senap, t.ex. dijonsenap
  • 4 krm Timjan
  • 2 dl Grädde
  • 1 dl Mjölk
  • 1 msk Vetemjöl
  • Finhackad persilja och färsk timjan

Tillagning:

  1. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekgryta. Salta och peppra.

  2. Skala och skiva löken. Rör ner det i stekgrytan så att de får puttra med köttet ett par minuter.

  3. Tillsätt cider, senap, timjan och grädde. Låt småputtra under lock i 10 min.

  4. Rör samman mjölk och mjöl. Häll det i stekgrytan under omrörning. Låt koka 3-5 min.

  5. Servera ett smakrikt ris till, ex. basmatiris och färska grönsaker.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer