Kycklingfärslimpa med slungad potatis & knipplök i valnötspesto samt ricottakräm
Ingredienser
- 750 g Kycklingfärs
- 2 st Vitlöksklyftor, pressade
- 100 g Urkärnade oliver, hackade
- 2 st Ägg
- 1.5 dl Panko
- 1 dl Grädde
- 2 msk Kycklingfond på flaska
- 2 krm Starkt paprikapulver
- 1 krm Svartpeppar
- 1 krm Salt
- 600 g Delikatesspotatis
- 2 st Buntar knipplök
- 200 g Soltorkade tomater
- 0.5 dl Olivolja
- 40 g Valnötter
- 40 g Parmesanost, riven
- 2 msk Citronsaft
- 0.5 krm Salt
- 250 g Ricottaost
- 1 st Citron, rivet skal och 1 msk saft
- 1 st Kruka färsk basilika
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 220°C. Blanda panko, grädde och ägg i en bunke. Låt svälla någon minut.
-
Tillsätt fond, oliver, vitlök, salt, paprikapulver, peppar och kycklingfärs. Blanda väl.
-
Smörj en plåt och bakplåtspapper med lite olja. Forma smeten till en avlång limpa och sätt in mitt i ugnen ca 20 min eller när limpan uppnått 72 grader.
-
Koka upp saltat vatten och lägg ner den ansade och tvättade potatisen och löken. Koka ca 15 min, känn efter med en sticka.
-
Mixa valnötter, soltorkade tomater, olivolja, citronsaft och salt. Blanda peston tillsammans med den nykokta potatisen och löken.
-
Blanda ricottaost, citronsaft och skal i en skål.
-
Vid servering skiva limpan i skivor, servera med potatis och sås och toppa med färsk basilika och ev. lite rivet citronskal.