Recept
Kycklingbröstfilé med färsk spenat och soltorkade tomater
Till oss pastaälskare - en gräddig sås med kyckling, soltorkade tomater, vitlök, dijonsenap och spenat som vi blandar med nykokt tagliatelle.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 4 st Skivor tvådelad kycklingfilé
- 70 g Färsk bladspenat
- Olivolja
- 1 dl Soltorkade tomater, hackade
- 1 dl Marinerad vitlök, hackad
- 3 dl Grädde
- Dijonsenap
- Japansk soja
- Salt och peppar
- 4 port. Tagliatelle eller annan pasta
Tillagning:
-
Skär kycklingen i bitar och fräs i lite olja. Lägg ner spenaten och låt den "vissna".
-
Tillsätt vitlök och tomater (utan marinad) och grädden. Koka upp och smaka av med senap, soja, salt och peppar.
-
Låt alla smaker puttra ihop ca 10 minuter. Servera med pasta.
Liknande recept
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Kycklingtagliatelle
Kycklingtagliatelle
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Kycklingfilé med vinsmör
Kycklingfilé med vinsmör
Läs mer om Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Läs mer om Kyckling- och primörgrill med parmesanslungad grönsakspasta
Kyckling- och primörgrill med parmesanslungad grönsakspasta
Läs mer om Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Läs mer om Gryta med chili, apelsin & vitt vin