Recept

Kyckling och Pumpawok med röd currypasta

0
(0)
Hösten är säsong för pumpa och vad passar inte bättre än en härlig pumpawok.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Kycklinglårfilé
  • 1 msk Olja
  • 3 msk Currypasta
  • 2 st Gula lökar
  • 650 g Pumpa
  • 400 g Kokosmjölk
  • 6 st Curryblad
  • 3 msk Färsk koriander
  • 1 st Chilifrukt, finhackad
  • 100 g Aubergine, tärnad
  • 1 dl Mandel, skalad och flagad
  • 4 port. Basmatiris

Tillagning:

  1. Skär kycklinglårfilén i mindre bitar, hacka löken och tärna pumpan.

  2. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok på medelstark värme. Börja med att woka kycklinglårfilén. Tillsätt efterhand currypasta och lök och woka ytterligare några minuter.

  3. Tillsätt därefter pumpa. Till sist blanda i curryblad, kokosmjölk och koriander och låt sjuda ca 8 minuter eller tills pumpan är mjuk.

  4. Blanda chilifrukt, aubergine och mandlar och woka ytterligare 2 minuter. Servera med basmatiris.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklinglårfilé

Läs mer