Recept

Kyckling och fetaostpaj med rödbetssallad och dillyoghurt

5
(2)
En god combo är kyckling och fetaost, här i en god paj med en supergod rödbetssallad och dillyoghurt.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 300 g Färdiggrillad kycklingbröstfilé i tärningar.
  • 1 st Pajskal, egengjort eller färdigköpt
  • 100 g Tärnad fetaost
  • 50 g Färsk spenat
  • 200 g Kokt potatis, skuren i mindre bitar
  • 1 dl Grädde
  • 2 st Ägg
  • 4 st Rödbetor, kokta och skalade
  • 70 g Ruccola
  • 1 st Schalottenlök, skivad
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
  • 2 dl Matlagningsyoghurt
  • 1 msk Honung
  • 1 msk Citronsaft
  • 2 st Kvistar dill, hackade
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Bred ut pajdegen i en pajform.

  2. Fördela ut kyckling, potatis, fetaost och hackad spenat i pajskalet.

  3. Blanda ägg, grädde, salt och peppar och häll över pajen. Grädda pajen i ugnen på 180°C i ca 30 min, ta ut och låt svalna.

  4. Dela rödbetorna i mindre bitar och vänd i rucola, schalottenlök, balsamico och olivolja, smaka av med salt och peppar.

  5. Blanda yoghurt, citronsaft, honung och dill, salta och peppra.

  6. Servera pajen på ett fat med rödbetssallad och dillyoghurt.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Grillad kycklingbröstfilé Grillkr

Läs mer

Liknande recept