Kyckling Kiev är en maträtt gjord av kycklingfilé krossad och rullad runt kallt smör, sedan täckt med ägg och brödsmulor och antingen stekt eller bakad. I allmänhet är skålen med fyllda kycklingbröst också känd i ukrainska och ryska rätter som côtelette de volaille.
Banka ut filéerna, utan att de går sönder. Salta och peppra insidorna.
2
Droppa citronsaft över bitarna. Strö på persiljan.
3
Rör samman smör och pressad vitlök. Lägg en ”stav” av vitlökssmör på varje köttbit.
4
Rulla ihop kycklingbitarna till avlånga rullar runt smöret. Fäst ihop med tandpetare. Låt kycklingrulladerna vila i kylen i 15 min.
5
Vispa upp ägget i en tallrik. Häll upp mjöl och ströbröd i två andra tallrikar.
6
Hetta upp smöret i en stekpanna med höga kanter. Panera kycklingbitarna i mjöl, ägg och sist i ströbrödet. Stek dem sakta gyllenbruna, på medelstark värme.
7
Tag bort tandpetarna före servering. Servera med ris och gröna ärtor. Smaklig måltid!
Gillade du det här receptet?
Klicka på en stjärna för att betygsätta
Medelbetyg 2 / 5. Antal röster: 3
Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!