Recept

Kyckling Kiev

2
(3)
Kyckling Kiev är en maträtt gjord av kycklingfilé krossad och rullad runt kallt smör, sedan täckt med ägg och brödsmulor och antingen stekt eller bakad. I allmänhet är skålen med fyllda kycklingbröst också känd i ukrainska och ryska rätter som côtelette de volaille.
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 100 g Smör
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • Salt och peppar
  • 1 msk Citronsaft
  • Finklippt persilja
  • 1 st Ägg
  • 3 msk Mjöl
  • 3 msk Ströbröd
  • 3 msk Smör

Tillagning:

  1. Banka ut filéerna, utan att de går sönder. Salta och peppra insidorna.

  2. Droppa citronsaft över bitarna. Strö på persiljan.

  3. Rör samman smör och pressad vitlök. Lägg en ”stav” av vitlökssmör på varje köttbit.

  4. Rulla ihop kycklingbitarna till avlånga rullar runt smöret. Fäst ihop med tandpetare. Låt kycklingrulladerna vila i kylen i 15 min.

  5. Vispa upp ägget i en tallrik. Häll upp mjöl och ströbröd i två andra tallrikar.

  6. Hetta upp smöret i en stekpanna med höga kanter. Panera kycklingbitarna i mjöl, ägg och sist i ströbrödet. Stek dem sakta gyllenbruna, på medelstark värme.

  7. Tag bort tandpetarna före servering. Servera med ris och gröna ärtor. Smaklig måltid!

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 2 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfilé

Läs mer

Liknande recept