Recept

Kyckling i curry

0
(0)
En krämig currygryta med kycklinglårfilé och goda rotfrukter.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Kycklinglårfilé
  • 2 st Morötter, skalade
  • 2 st Persiljerötter, skalade
  • 1 st Gul lök, skalad och skuren i klyftor
  • 1 st Vitlöksklyfta, skivad
  • 1 msk Curry
  • 2 dl Vitt vin
  • 5 dl Kycklingbuljong
  • 2 dl Grädde
  • 5 st Rädisor
  • 1 ask Smörgåskrasse
  • Matolja till stekning
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Skär rotfrukterna i ca 2 cm stora bitar.

  2. Värm oljan i en stor tjockbottnad kastrull och bryn kycklingen i 2 minuter, lägg i rotfrukterna, löken och vitlöken och bryn ytterligare i 2 minuter. Tillsätt curryn och rör om ordentligt så att curryn rostas, häll på vinet och reducera i 5 minuter.

  3. Tillsätt kycklingfonden och grädden och låt grytan sjuda i 20 min och smaka av med salt och peppar.

  4. Skiva rädisorna så tunt som möjligt och lägg ovanpå grytan tillsammans med krassen precis innan servering.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklinglårfilé

Läs mer