Kyckling-avocado Quesadilla
Ingredienser
- 300 g Marinerad strimlad kycklinglårfilé Sweet chili
- 3 st Schalottenlökar, skalade och finstrimlade
- 1 st Avokado, stor
- 2 st Riven ost
- 2 st Stora vetetortilla, eller 4 mindre
- Olja till stekning
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 200°C. Hetta upp lite olja i en stekpanna och lägg i löken. Bryn under omrörning i ca 1 min. Tillsätt kycklingen och stek tills kycklingen fått fin färg och är färdig. Lägg upp på ett fat och låt svalna något.
-
Strö lite av osten på ena halvan av en tortilla. Fördela hälften av avokadoskivorna på samma halva samt hälften av kyckling- och lökblandningen.
-
Strö lite ost över och vik över den "tomma" halvan. Upprepa på den andra tortillan. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn den ihop vikta tortillan på båda sidor tills de är gyllenbruna
-
Lägg på en plåt och strö ost över. Vrid ugnen tills grill och ställ in plåten i ugnen i ca 2 min. Ta ut och skär i bitar.
-
Servera som drinktilltugg för 8 eller som lätt lunch med en grönsallad till för 4.