Kryddiga kycklingspett med tomat och kikärtor
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 400 g Kikärtor, kokta och sköljda
- 8 st Cocktailtomater, halverade
- 1 st Blekselleri, strimlad
- 1 dl Blandade örter, plockade
- 1 st Vitlöksklyfta, finhackad
- 1 dl Soltorkade tomater
- 1 dl Olivolja
- Matolja till stekning
- Salt och peppar
- 1 tsk Kummin, mald
- 1 tsk Korianderfrön, krossade
- 1 st Vitlöksklyfta, riven
- 1 nypa Chilipulver
- 2 msk Rödvinsvinäger
- 1 tsk Honung
- 2 msk Matolja
- 2 msk Tomatpuré
- Salt
Tillagning:
-
Börja med att blanda alla ingredienserna till marinaden, dvs kummin, korianderfrön, vitlök, chilipulver, rödvinsvinäger, honung, olja, tomatpuré och salt.
-
Mixa soltorkade tomater med olivoljan och vitlöken till en tjock puré, slå av vattnet från kikärtorna och spola dem i kallt vatten.
-
Dela kycklingbrösten en gång på längden och stick ett spett genom varje bit.
-
Stek dem gyllenbruna i en stekpanna i lite matolja, lyft upp spetten och pensla dem med marinaden. Stek dem ytterligare ett par minuter i pannan utan att marinaden bränner.
-
Värm kikärtorna försiktigt i lite vatten, slå bort vattnet och blanda i tomatpurén, cocktailtomaterna, bleksellerin och örterna. Smaka av med salt och peppar och servera med kycklingspetten.
-
Här gäller det att steka färdigt kycklingen utan att marinaden bränner, vill man kan man avsluta spetten i ugnen istället för på stekpannan.