Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad tvådelad kycklingfilé med glaze
- 1 st Gurka
- 200 g Körsbärstomater
- 1 st Rödlök
- 1 st Litet knippe dill
- 1 st Kruka koriander
- 0.5 st Granatäpple, kärnor
- 3 msk Zaatar (köp färdig eller gör egen)
- 0.5 st Citron, saften
- 2 msk Olivolja
- 1 tsk Honung
- Salt och peppar
- 1 pkt Fetaost (150 g)
- 1 dl Grekisk naturell yoghurt
- 1 st Citron, rivet skal
- 1 msk Olivolja
Tillagning:
-
Skär tomaterna i halvor eller klyftor.
-
Halvera gurkan på längden och skär i grova skivor.
-
Skär rödlöken i tunna båtar.
-
Hacka dill och koriander fint och häll allt tillsammans med grönsakerna och granatäpple i en vid skål.
-
Rör samman zaatar, citronsaft, olivolja och honung till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
-
Sväng runt salladen med dressingen precis innan servering.
-
Smula ner fetaosten fint i en vispskål, tillsätt övriga ingredienser och vispa tills du har en slät och fluffig kräm.
-
Smaka av med salt, toppa med lite olivolja och något varv med pepparkvarnen.
-
Servera med grillad kyckling, gärna vår marinerade majskycklingfilé Summer BBQ med glaze. Glazen penslas på i slutet av grillningen.