Recept

Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost

3.8
(4)
Zaatar-kryddan går att köpa eller så gör du en egen genom att blanda alla torra ingredienser; 6 msk rostade sesamfrön, 4 msk sumac, 2 msk torkad timjan, 2 msk malen spiskummin, 1 tsk chiliflakes, 2 tsk salt och 1 tsk nymalen svartpeppar, häll i en glasburk med lock. Vid användning blanda i 2 dl olivolja.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Marinerad tvådelad kycklingfilé med glaze
  • 1 st Gurka
  • 200 g Körsbärstomater
  • 1 st Rödlök
  • 1 st Litet knippe dill
  • 1 st Kruka koriander
  • 0.5 st Granatäpple, kärnor
  • 3 msk Zaatar (köp färdig eller gör egen)
  • 0.5 st Citron, saften
  • 2 msk Olivolja
  • 1 tsk Honung
  • Salt och peppar
  • 1 pkt Fetaost (150 g)
  • 1 dl Grekisk naturell yoghurt
  • 1 st Citron, rivet skal
  • 1 msk Olivolja

Tillagning:

  1. Skär tomaterna i halvor eller klyftor.

  2. Halvera gurkan på längden och skär i grova skivor.

  3. Skär rödlöken i tunna båtar.

  4. Hacka dill och koriander fint och häll allt tillsammans med grönsakerna och granatäpple i en vid skål.

  5. Rör samman zaatar, citronsaft, olivolja och honung till en dressing. Smaka av med salt och peppar.

  6. Sväng runt salladen med dressingen precis innan servering.

  7. Smula ner fetaosten fint i en vispskål, tillsätt övriga ingredienser och vispa tills du har en slät och fluffig kräm.

  8. Smaka av med salt, toppa med lite olivolja och något varv med pepparkvarnen.

  9. Servera med grillad kyckling, gärna vår marinerade majskycklingfilé Summer BBQ med glaze. Glazen penslas på i slutet av grillningen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.8 / 5. Antal röster: 4

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept