Recept

Krispig burgare med parmesan-och citronkräm, solmogna tomater och pesiljehack & friterade vaxbönor

3.7
(7)
Vår krispiga kycklingburgare med en härlig parmesan- och citronkräm. Receptet är komponerat av Emma Håkansson (Sveriges Mästerkock 2017).
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingburgare Crispy
  • 4 st Hamburgerbröd
  • 2 dl Majonnäs
  • 2 st Tomater
  • 1 dl Riven parmesanost
  • 0.5 st Citron, rivet skal samt 1 msk juice
  • 1 dl Bladpersilja
  • 300 g Vaxbönor
  • Salt
  • Olivolja

Tillagning:

  1. Tillaga kycklingburgaren efter anvisningar på förpackningen.

  2. Skölj vaxbönorna i vatten. Låt torka på hushållspapper.

  3. Blanda majonnäs, riven parmesan, citronsaft- och skal. Ställ kallt fram till servering.

  4. Skiva upp tomaterna och hacka persiljan.

  5. Rosta hamburgerbröden i torr panna för krispig yta.

  6. Fritera vaxbönorna i 170°C i fritös eller i kastrull. Bönorna är klara när de blivit gyllenbruna. Salta väl.

  7. Montera hamburgaren; bred på parmesan- och citronkrämen på båda bröden. Lägg på kycklingburgaren, två tomatskivor och persiljehack. Servera med de friterade bönorna som du även kan dippa i krämen som blir över. Smaklig måltid!

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.7 / 5. Antal röster: 7

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingburgare Crispy

Läs mer