Recept

Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple

3.5
(4)
Det är synd att samla alla salladssorter under samlingsnamnet "sallad" för de har alla verkligen olika egenskaper och smaker. Botanisera bland alla olika sorter man kan hitta under sommaren och hitta din favorit. Här är det de lite mer beska och bittra bladen vi är ute efter.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Marinerad kycklingfilébricka
  • 1 knippe Rädisor
  • Blandad sallad gärna lite bitter, t.ex. endive, frisé eller lollo rosso
  • 1 st Grönt äpple, syrligt
  • 1 dl Gräslök, finhackad
  • 1 dl Parmesan, finriven
  • 1 dl Vispgrädde
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 1 Nypa Socker
  • 1 st Vitlöksklyfta, pressad
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Blanda dressingen: vispgrädde, dijonsenap, äppelcidervinäger, strösocker, vitlök. Smaka av med salt och peppar.

  2. Riv eller skär salladen i grova bitar. Strimla äpple och rädisor tunt.

  3. Sväng runt med dressing, sallad och finhackad gräslök. Toppa med parmesan.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.5 / 5. Antal röster: 4

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Marinerad kycklingfilébricka

Läs mer

Liknande recept