Recept
Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Det är synd att samla alla salladssorter under samlingsnamnet "sallad" för de har alla verkligen olika egenskaper och smaker. Botanisera bland alla olika sorter man kan hitta under sommaren och hitta din favorit. Här är det de lite mer beska och bittra bladen vi är ute efter.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad kycklingfilébricka
- 1 knippe Rädisor
- Blandad sallad gärna lite bitter, t.ex. endive, frisé eller lollo rosso
- 1 st Grönt äpple, syrligt
- 1 dl Gräslök, finhackad
- 1 dl Parmesan, finriven
- 1 dl Vispgrädde
- 1 msk Dijonsenap
- 1 msk Äppelcidervinäger
- 1 Nypa Socker
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Blanda dressingen: vispgrädde, dijonsenap, äppelcidervinäger, strösocker, vitlök. Smaka av med salt och peppar.
-
Riv eller skär salladen i grova bitar. Strimla äpple och rädisor tunt.
-
Sväng runt med dressing, sallad och finhackad gräslök. Toppa med parmesan.
Liknande recept
Läs mer om Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Läs mer om Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Läs mer om Grillad sparris i soja-fläder-dressing
Grillad sparris i soja-fläder-dressing
Läs mer om Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Läs mer om Potatissallad med bakade betor och getost
Potatissallad med bakade betor och getost
Läs mer om Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter
Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter
Läs mer om Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale
Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale
Läs mer om Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd