Recept
Krämig pasta med citron & vitlök

Med vår nya strimlade kycklingbröstfilé citron & vitlök har vi här gjort en god krämig pasta. Snabbt, enkelt & gott!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 600 g Strimlad marinerad kycklingfilé Citron & Vitlök
- 400 g Pasta, valfri sort
- 140 g Soltorkade tomater, strimlade
- 2.5 dl Grädde
- 0.5 dl Vatten
- 1 msk Kycklingfond
- 2 st Vitlöksklyftor
- 0.5 tsk Basilika (torkad)
- 65 g Babyspenat
- 100 g Parmesanost
- Salt och peppar
- Olivolja
Tillagning:
-
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
-
Skala och riv vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, kyckling och basilika till en fin stekyta. Tillsätt soltorkade tomater och stek ihop.
-
Tillsätt fond, grädde samt pastavatten och låt det koka ihop i 4-5 min. Smaka av med salt och peppar.
-
Sila av pastan och blanda med kycklingsåsen, bladspenat och rinriven parmesanost. Servera genast.
Liknande recept
Läs mer om Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Läs mer om Thai-wok med krispiga grönsaker
Thai-wok med krispiga grönsaker
Läs mer om Grillad kycklingbröstfilé med Karl Johan ravioli
Grillad kycklingbröstfilé med Karl Johan ravioli
Läs mer om Sweet Chili kyckling med färsk tagliatelle och spenat
Sweet Chili kyckling med färsk tagliatelle och spenat
Läs mer om Pasta med grillad tärnad kyckling, rostad paprika & basilika
Pasta med grillad tärnad kyckling, rostad paprika & basilika
Läs mer om Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Läs mer om Kyckling- och primörgrill med parmesanslungad grönsakspasta
Kyckling- och primörgrill med parmesanslungad grönsakspasta
Läs mer om Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Läs mer om Asiatisk pytt