Recept
Krämig pasta med citron & vitlök
Med vår nya strimlade kycklingbröstfilé citron & vitlök har vi här gjort en god krämig pasta. Snabbt, enkelt & gott!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 600 g Strimlad marinerad kycklingfilé Citron & Vitlök
- 400 g Pasta, valfri sort
- 140 g Soltorkade tomater, strimlade
- 2.5 dl Grädde
- 0.5 dl Vatten
- 1 msk Kycklingfond
- 2 st Vitlöksklyftor
- 0.5 tsk Basilika (torkad)
- 65 g Babyspenat
- 100 g Parmesanost
- Salt och peppar
- Olivolja
Tillagning:
-
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
-
Skala och riv vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, kyckling och basilika till en fin stekyta. Tillsätt soltorkade tomater och stek ihop.
-
Tillsätt fond, grädde samt pastavatten och låt det koka ihop i 4-5 min. Smaka av med salt och peppar.
-
Sila av pastan och blanda med kycklingsåsen, bladspenat och rinriven parmesanost. Servera genast.
Liknande recept
Läs mer om Grillad kycklingbröstfilé med Karl Johan ravioli
Grillad kycklingbröstfilé med Karl Johan ravioli
Läs mer om Sweet Chili kyckling med spetskål, gröna bönor & nudlar
Sweet Chili kyckling med spetskål, gröna bönor & nudlar
Läs mer om Sweet Chili kyckling med färsk tagliatelle och spenat
Sweet Chili kyckling med färsk tagliatelle och spenat
Läs mer om Sweet chili kyckling med Pasta
Sweet chili kyckling med Pasta
Läs mer om Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Fullkornsspagetti m grillade kycklinginnerfiléer
Fullkornsspagetti m grillade kycklinginnerfiléer
Läs mer om Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt
Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt
Läs mer om Asiatisk pytt