Recept

Krämig kycklingsoppa

0
(0)
Vårig kycklingsoppa med minimorötter och sparris. Har färskpotatisen kommit ta i den med så blir soppan lite matigare.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 450 g Kycklinglårfilé, i grova bitar
  • 150 g Grön sparris
  • 150 g Minimorötter
  • 1 st Gul lök, hackad
  • 1 st Vitlöksklyfta, pressad
  • 1 dl Vitt vin
  • 4 dl Hönsbuljong
  • 2 dl Gröna ärtor, upptinade
  • 0.5 knippe dill, grovhackad
  • 2 dl Äppelcider
  • 2 dl Vispgrädde

Tillagning:

  1. Koka sparrisen och moroten i saltat vatten i två minuter, häll i ett durkslag och kallspola dem.

  2. Fräs kycklingen, löken och vitlöken i lite olivolja, slå på det vita vinet och låt koka in i kycklingen och löken. Slå därefter på buljongen, låt koka i tre minuter.

  3. Sila av kokspadet från kycklingkoket ner i en drinkmixer (blender). Ta i de gröna ärtorna, dillen, cidern och grädden. Mixa på högsta effekt i 30 sek. Häll över soppan i kyckling kastrullen och värm tillsammans med de förkokta grönsakerna.

  4. Servera med något gott bröd, vill man göra soppan lite matigare så kan man ha i lite kokt nypotatis.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklinglårfilé

Läs mer